Glutenfri saffranskladdkaka

Recept: Glutenfri saffranskladdkaka

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 g saffran

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. I en stor skål, vispa socker och ägg tills det blir ljust och fluffigt.
  4. Tillsätt mjölk och smält smör och blanda väl.
  5. I en separat skål, blanda glutenfri mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och saffran.
  6. Tillsätt mjölblandningen i ägg- och smörblandningen och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  7. Smörj och mjöla en rund form, häll i smeten och jämna till ytan.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten men inte rinnig.
  9. Låt kakan svalna och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljglass.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Denna glutenfria saffranskladdkaka kommer garanterat att bli en succé vid fikabordet! Den saftiga och smakrika kakan passar perfekt som en delikat efterrätt eller tillfälle att unna sig något extra gott.

Kladdkaka med kokostosca
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up