Glutenfri saffranskladdkaka
Recept: Glutenfri saffranskladdkaka
Ingredienser:
- 200g smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 g saffran
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
- I en stor skål, vispa socker och ägg tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt mjölk och smält smör och blanda väl.
- I en separat skål, blanda glutenfri mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och saffran.
- Tillsätt mjölblandningen i ägg- och smörblandningen och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
- Smörj och mjöla en rund form, häll i smeten och jämna till ytan.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten men inte rinnig.
- Låt kakan svalna och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljglass.
Denna glutenfria saffranskladdkaka kommer garanterat att bli en succé vid fikabordet! Den saftiga och smakrika kakan passar perfekt som en delikat efterrätt eller tillfälle att unna sig något extra gott.