Rostad potatissallad med rädisor
Rostad potatissallad med rädisor
Ingredienser:
- 800 g potatis
- 1 knippe rädisor
- 1 rödlök
- 1/4 kruka färsk persilja
- 2 msk olivolja
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Skölj potatisen och skär den i mindre bitar.
- Skölj rädisorna och skär av topparna. Skär rädisorna i tunna skivor.
- Skala och skiva rödlöken.
- Hacka persiljan grovt.
- Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra.
- Rosta potatisen i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, eller tills den är gyllenbrun och mjuk.
- Blanda den rostade potatisen med rädisor, rödlök och persilja i en serveringsskål.
- Tillsätt mer olivolja, salt och peppar efter smak.
- Blanda väl och servera som tillbehör till grillat eller som en fräsch sommarsallad.