Rostad potatissallad med rädisor

Table
  1. Rostad potatissallad med rädisor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostad potatissallad med rädisor

Ingredienser:

  • 800 g potatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • 1/4 kruka färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Skölj potatisen och skär den i mindre bitar.
  2. Skölj rädisorna och skär av topparna. Skär rädisorna i tunna skivor.
  3. Skala och skiva rödlöken.
  4. Hacka persiljan grovt.
  5. Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  6. Rosta potatisen i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, eller tills den är gyllenbrun och mjuk.
  7. Blanda den rostade potatisen med rädisor, rödlök och persilja i en serveringsskål.
  8. Tillsätt mer olivolja, salt och peppar efter smak.
  9. Blanda väl och servera som tillbehör till grillat eller som en fräsch sommarsallad.

Vinbrässerad tupp - coq au vin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up