Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök persilja och chili

Table
  1. Pasta aglio e olio - Spaghetti med vitlök, persilja och chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Pasta aglio e olio - Spaghetti med vitlök, persilja och chili

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl olivolja
  • En handfull färsk persilja
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen tills al dente. Spara lite av pastavattnet.
  2. Under tiden pastan kokar, finhacka vitlöken och chilin.
  3. Stek vitlök och chili i olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme tills vitlöken blir lätt gyllenbrun. Se till att inte bränna den.
  4. Tillsätt den kokta pastan i stekpannan och blanda väl med vitlök- och chiliblandningen. Tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för torr.
  5. Hacka persiljan och strö över pastan. Salta efter smak.
  6. Rör om och låt det steka på låg värme i några minuter tills smakerna blandas väl.
  7. Servera genast och njut av din härligt smakrika "pasta aglio e olio".

Tips:

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

För att variera receptet kan du även lägga till parmesanost eller riven pecorino över pastan innan servering. Servera gärna med en sallad och ett glas rött vin för en komplett måltid.

Smörslungad dillpotatis med rökt skinka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up