Pasta aglio e olio – Spaghetti med vitlök persilja och chili
Pasta aglio e olio - Spaghetti med vitlök, persilja och chili
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 dl olivolja
- En handfull färsk persilja
- 1 tsk salt
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen tills al dente. Spara lite av pastavattnet.
- Under tiden pastan kokar, finhacka vitlöken och chilin.
- Stek vitlök och chili i olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme tills vitlöken blir lätt gyllenbrun. Se till att inte bränna den.
- Tillsätt den kokta pastan i stekpannan och blanda väl med vitlök- och chiliblandningen. Tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för torr.
- Hacka persiljan och strö över pastan. Salta efter smak.
- Rör om och låt det steka på låg värme i några minuter tills smakerna blandas väl.
- Servera genast och njut av din härligt smakrika "pasta aglio e olio".
Tips:
För att variera receptet kan du även lägga till parmesanost eller riven pecorino över pastan innan servering. Servera gärna med en sallad och ett glas rött vin för en komplett måltid.