Enkel glasstårta

Table
  1. Enkel glasstårta recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Enkel glasstårta recept

Ingredienser:

  • 6 stycken våfflor
  • 500 ml vaniljglass
  • 300 g bär (ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
  • 2 msk socker
  • Vispgrädde

Gör så här:

  1. 1. Lägg två våfflor i botten av en form.
  2. 2. Ta ut vaniljglassen ur frysen och låt den stå i rumstemperatur i cirka 10 minuter för att mjukna något.
  3. 3. Blanda bären med sockret i en skål och låt stå och dra i några minuter för att få fram saften.
  4. 4. Bred ut en tredjedel av vaniljglassen över våfflorna i formen.
  5. 5. Häll hälften av bärsåsen över glassen.
  6. 6. Lägg på två våfflor till och upprepa föregående steg med glass och bärsås en gång till.
  7. 7. Avsluta med de sista två våfflorna överst och täck med resten av glassen.
  8. 8. Låt tårtan stå i frysen i minst 4 timmar, eller över natten, för att stelna ordentligt.
  9. 9. Ta ut tårtan ur frysen och låt den tina något innan servering.
  10. 10. Dekorera med vispad grädde och eventuellt några extra bär på toppen.
You may also be interested in:  Nuoc cham dippsås

Bon appétit!

Tacosoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up