Enkel glasstårta
Enkel glasstårta recept
Ingredienser:
- 6 stycken våfflor
- 500 ml vaniljglass
- 300 g bär (ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
- 2 msk socker
- Vispgrädde
Gör så här:
- 1. Lägg två våfflor i botten av en form.
- 2. Ta ut vaniljglassen ur frysen och låt den stå i rumstemperatur i cirka 10 minuter för att mjukna något.
- 3. Blanda bären med sockret i en skål och låt stå och dra i några minuter för att få fram saften.
- 4. Bred ut en tredjedel av vaniljglassen över våfflorna i formen.
- 5. Häll hälften av bärsåsen över glassen.
- 6. Lägg på två våfflor till och upprepa föregående steg med glass och bärsås en gång till.
- 7. Avsluta med de sista två våfflorna överst och täck med resten av glassen.
- 8. Låt tårtan stå i frysen i minst 4 timmar, eller över natten, för att stelna ordentligt.
- 9. Ta ut tårtan ur frysen och låt den tina något innan servering.
- 10. Dekorera med vispad grädde och eventuellt några extra bär på toppen.
Bon appétit!