Fylld gratinerad aubergine

Table
  1. Fylld gratinerad aubergine
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:

Fylld gratinerad aubergine

Ingredienser:

  • 2 stora auberginer
  • 200 g fetaost
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor tomat
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Löksås

Instruktioner:

  1. 1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. 2. Skär auberginerna på längden och gröpa ur innehållet, lämna ungefär 1 cm tjockt skal.
  3. 3. Hacka löken, vitlöken och tomaten.
  4. 4. Stek löken och vitlöken i olivoljan tills de är mjuka och genomskinliga.
  5. 5. Tillsätt det utgröpta aubergineköttet, hackad tomat, torkad oregano, salt och peppar och stek i 5 minuter.
  6. 6. Fyll aubergineskalen med fetaost och aubergine- och lökblandningen.
  7. 7. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills auberginerna är mjuka och fetaosten är gyllenbrun.
  8. 8. Servera som huvudrätt eller som tillbehör till en måltid.
Enkla cake-pops
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up