Mörk chokladkräm med apelsin
Recept: Mörk chokladkräm med apelsin
Ingredienser:
- 200g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 apelsin (zest)
Gör så här:
- Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn.
- I en separat skål, vispa grädden tills den blir fluffig.
- Tillsätt sockret i den vispade grädden och vispa tills det är väl blandat.
- Riv zesten från apelsinen och blanda den med den smälta chokladen.
- Häll den smälta chokladen i gräddblandningen och rör om väl.
- Fördela chokladkrämen i portionsglas eller skålar.
- Ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
- Servera kall och njut av den härliga chokladkrämen med apelsinsmak!
Tips: Du kan garnera chokladkrämen med lite apelsinskal eller ett bär på toppen för extra dekoration.