Mörk chokladkräm med apelsin

Table
  1. Recept: Mörk chokladkräm med apelsin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Mörk chokladkräm med apelsin

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin (zest)

Gör så här:

  1. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. I en separat skål, vispa grädden tills den blir fluffig.
  3. Tillsätt sockret i den vispade grädden och vispa tills det är väl blandat.
  4. Riv zesten från apelsinen och blanda den med den smälta chokladen.
  5. Häll den smälta chokladen i gräddblandningen och rör om väl.
  6. Fördela chokladkrämen i portionsglas eller skålar.
  7. Ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
  8. Servera kall och njut av den härliga chokladkrämen med apelsinsmak!
You may also be interested in:  Tacosoppa

Tips: Du kan garnera chokladkrämen med lite apelsinskal eller ett bär på toppen för extra dekoration.

Grillad persika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up