Rimbobullar
Recept: Rimbobullar
Ingredienser:
- 3 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl socker
- 150 g smör, rumstemperatur
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- 12 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 100 g smör, smält
- 1 dl socker
- 2 tsk kanel
Gör såhär:
- Värm mjölken till fingervärme.
- Smula jästen i en stor bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp.
- Tillsätt socker, smör, salt, och kardemumma i bunken. Blanda väl.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta degen tills den är smidig och släpper från kanterna.
- Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ca 45 minuter, eller tills den dubblats i storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
- Kavla ut en bit i taget till en rektangel, ca 0.5 cm tjock.
- Bred ut smör, socker och kanel jämnt över rektangeln.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär den i ca 2 cm breda bitar.
- Lägg bullarna på en bakplåtspapperklädd plåt med snittytan uppåt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills bullarna är gyllenbruna.
- Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.
- Servera och njut!