Rimbobullar

Table
  1. Recept: Rimbobullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Rimbobullar

Ingredienser:

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 150 g smör, rumstemperatur
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör såhär:

  1. Värm mjölken till fingervärme.
  2. Smula jästen i en stor bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt socker, smör, salt, och kardemumma i bunken. Blanda väl.
  4. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta degen tills den är smidig och släpper från kanterna.
  5. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ca 45 minuter, eller tills den dubblats i storlek.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
  8. Kavla ut en bit i taget till en rektangel, ca 0.5 cm tjock.
  9. Bred ut smör, socker och kanel jämnt över rektangeln.
  10. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i ca 2 cm breda bitar.
  11. Lägg bullarna på en bakplåtspapperklädd plåt med snittytan uppåt.
  12. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
  13. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills bullarna är gyllenbruna.
  14. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.
  15. Servera och njut!
Bitterballen – Kroketter med högrev
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up