Bouyiourdi – gratinerad fetaost

Table
  1. Recept på Bouyiourdi – gratinerad fetaost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Bouyiourdi – gratinerad fetaost

Ingredienser:

  • 200g fetaost
  • 2 tomater
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 1 chili (valfritt, beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • En nypa salt
  • En nypa svartpeppar

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Hacka lök, paprika, chili och vitlök fint.
  3. 3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
  4. 4. Tillsätt paprika, chili och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
  5. 5. Skär tomaterna i skivor.
  6. 6. Smula fetaosten i en ugnsfast form.
  7. 7. Lägg på tomaterna och lök-paprika-blandningen.
  8. 8. Strö över oregano, timjan, salt och svartpeppar.
  9. 9. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten är bubblig och gyllene.
  10. 10. Servera varm med bröd som tillbehör.
You may also be interested in:  Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Tips:

Bouyiourdi kan även serveras som en aptitretare eller som en huvudrätt tillsammans med sallad.

Pasta med tonfiskröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up