Chop suey

Table
  1. Recept: Chop Suey
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Chop Suey

Ingredienser:

  • 300 gram kycklingfilé
  • 1 stort lök
  • 2 stora morötter
  • 1 paprika
  • 150 gram sockerärtor
  • 1 burk (227 gram) bambuskott, avrunnen
  • 2 msk sojasås
  • 2 tsk maizena
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk neutral olja
  • 4 dl färdigkokt jasminris

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i tunna strimlor och hacka löken.
  2. Skala och skär morötterna i tunna skivor.
  3. Skär paprikan i bitar och sockerärtorna på hälften.
  4. Dränera och skölj bambuskotten under kallt vatten.
  5. I en skål, blanda sojasås, maizena och sesamolja tillsammans.
  6. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna.
  7. Stek kycklingstrimlorna tills de är genomstekta, ta sedan bort och lägg åt sidan.
  8. Tillsätt löken och stek i några minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.
  9. Tillsätt morötter, paprika, sockerärtor och bambuskott. Stek i ytterligare 5 minuter.
  10. Tillsätt kycklingen tillbaka i pannan och blanda väl med grönsakerna.
  11. Häll över sojasåsblandningen och rör om tills allt är jämnt fördelat och såsen tjocknar.
  12. Servera omedelbart med kokt jasminris.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips:

  • För en vegetarisk variant kan kycklingfilén bytas ut mot tofu.
  • Variera grönsakerna efter smak och säsong.
  • Extra kryddning som vitlök, ingefära eller chiliflakes kan tillsättas för mer smak.
Skagencheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.