Fläskytterfilé i krämig sås och tomat
Recept: Fläskytterfilé i krämig sås och tomat
Ingredienser:
- 600 g fläskytterfilé
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 st lök, finhackad
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- Olja till stekning
Gör såhär:
- Skär fläskytterfilén i tunna skivor.
- Stek fläskytterfilén i en stekpanna med olja tills den får fin färg. Ta ut och lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, stek lök och vitlök tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt krossade tomater, vispgrädde och paprikapulver. Blanda väl.
- Låt såsen sjuda i ca 5 minuter eller tills den tjocknar något.
- Lägg tillbaka fläskytterfilén i såsen och låt det koka i ytterligare 2-3 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera fläskytterfilén med den krämiga tomatsåsen som hälls över.