Fläskytterfilé i krämig sås och tomat

Table
  1. Recept: Fläskytterfilé i krämig sås och tomat
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Fläskytterfilé i krämig sås och tomat

Ingredienser:

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st lök, finhackad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja till stekning
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör såhär:

  1. Skär fläskytterfilén i tunna skivor.
  2. Stek fläskytterfilén i en stekpanna med olja tills den får fin färg. Ta ut och lägg åt sidan.
  3. I samma stekpanna, stek lök och vitlök tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt krossade tomater, vispgrädde och paprikapulver. Blanda väl.
  5. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter eller tills den tjocknar något.
  6. Lägg tillbaka fläskytterfilén i såsen och låt det koka i ytterligare 2-3 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera fläskytterfilén med den krämiga tomatsåsen som hälls över.

Kassler med paprikasås och haricots verts
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up