Pannkakor utan ägg och gluten

Table
  1. Pannkakor utan ägg och gluten
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Pannkakor utan ägg och gluten

Ingredienser:

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 4 dl havremjölk (eller valfri växtbaserad mjölk)
  • 1 mogen banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk flytande honung (eller annan sötning efter smak)
  • En nypa salt
  • Smör eller olja för stekning
You may also be interested in:  Örtmarinerad kycklinglårfilé

Gör såhär:

  1. Mosa bananen i en skål.
  2. Tillsätt havremjölk och honung, och blanda väl.
  3. I en separat skål, blanda mjölmix, bakpulver och salt.
  4. Häll mjölblandningen i skålen med banan- och mjölkblandningen. Rör om noga tills smeten blir jämn och utan klumpar.
  5. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör eller olja för att förhindra pannkakorna från att fastna.
  6. Häll en liten mängd smet i pannan och baka pannkakan i ungefär 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna.
  7. Upprepa steg 6 för resten av smeten.
  8. Servera pannkakorna varma med valfri topping, som exempelvis färska bär, lönnsirap eller glutenfri yoghurt.
You may also be interested in:  Scrambled eggs

Notera: Om du vill göra degen tjockare, tillsätt mer mjölmix efter behov. Om du föredrar tunnare pannkakor, tillsätt lite mer mjölk.

Pastasallad med kassler
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up