Falsk bearnaisesås

Table
  1. Recept: Falsk bearnaisesås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Falsk bearnaisesås

Ingredienser:

  • 125g smör
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 msk färsk hackad persilja (för garnering)

Gör så här:

  1. 1. Smält smöret på låg värme i en kastrull tills det blir genomskinligt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  2. 2. I en skål, vispa äggulor, vitvinsvinäger och dijonsenap tills det blir en jämn blandning.
  3. 3. Tillsätt det smälta smöret i en fin och jämn stråle under fortsatt vispning.
  4. 4. Blanda i dragon, salt och svartpeppar.
  5. 5. Värm såsen över låg värme i en kastrull, under ständig omrörning, tills den blir varm och något tjockare.
  6. 6. Ta bort från värmen och låt såsen svalna något innan servering.
  7. 7. Strö över färsk hackad persilja som garnityr innan servering.
You may also be interested in:  Grillade champinjoner

Tips: Servera den falska bearnaisesåsen med grillat kött eller fisk, eller använd den som dipp till dina favoritgrönsaker.

Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up