Persisk kyckling

Table
  1. Recept på Persisk kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Persisk kyckling

Ingredienser:

  • 4 stycken kycklingfiléer
  • 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 matsked olivolja
  • 1 tesked gurkmeja
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked spiskummin
  • 1 tesked koriander
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 1/2 tesked kanel
  • 1/2 tesked saffran (valfritt)
You may also be interested in:  Vitvinssås

Gör så här:

  1. Pressa saften från en citron.
  2. Blanda citronsaft, pressad vitlök, olivolja, gurkmeja, paprikapulver, spiskummin, koriander, salt, svartpeppar,
    kanel och saffran i en stor skål.
  3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i marinaden.
  4. Låt kycklingen marinera i cirka 1-2 timmar i kylskåp.
  5. Grilla kycklingen på medelhög värme i cirka 10-12 minuter per sida eller tills den är genomstekt.
  6. Pressa saften från den andra citronen över den grillade kycklingen innan servering.
  7. Servea den persiska kycklingen med exempelvis ris och en fräsch sallad.
Lyxig kalops med mormorskokta morötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up