Pannkakssmet

Table
  1. Pannkakssmet
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pannkakssmet

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • en nypa salt
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och salt, och rör om ordentligt till en jämn smet.
  3. Låt smeten vila i cirka 15 minuter.
  4. Värm upp en stekpanna och smält lite smör i pannan.
  5. Häll i en slev med smet i stekpannan och fördela smeten jämnt över pannan.
  6. Stek pannkakan på medelhög värme tills den fått fin färg på undersidan.
  7. Vänd pannkakan och stek även andra sidan tills den fått fin färg.
  8. Upprepa processen tills hela smeten är slut.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips: Servera pannkakorna med sylt, grädde eller kanske färsk frukt för extra smak.

Snabblasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up