Blåbärssylt

Table
  1. Blåbärssylt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Blåbärssylt

Ingredienser:

  • 500 g färska blåbär
  • 200 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Rensa blåbären och skölj dem i kallt vatten.
  2. Häll blåbären i en kastrull, tillsätt socker, vaniljsocker och citronsaft.
  3. Låt sylten koka upp på medelhög värme under omrörning.
  4. Sänk värmen och låt sylten sjuda i cirka 10-15 minuter.
  5. Rör om då och då för att undvika att sylten bränner fast i botten på kastrullen.
  6. Ta av sylten från värmen och låt den svalna något.
  7. Häll över den färdiga sylten i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.
  8. Förvara sylten i kylen och använd inom några veckor.
Stekt kassler med krämig majs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up