Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Table
  1. Recept: Glutenfri äppelpaj med knäckig yta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Ingredienser:

  • 5 stora äpplen
  • 1 ½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl havregryn (glutenfri)
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 tsk kanel

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skräl och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  3. I en separat skål, smula ihop mjölmix, havregryn, socker, smör och kanel till en smulig konsistens.
  4. Fördela smuldeg över äpplena i pajformen.
  5. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter tills pajen har fått en gyllene knäckig yta.
  6. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
  7. Toppa med vaniljsås eller vispad grädde om så önskas. Njut av din glutenfria äppelpaj med knäckig yta!
Rostad aubergine
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.