Lasagne - storkok

Table
  1. Recept: Lasagne - storkok
    1. Ingredienser
    2. Gör så här:

Recept: Lasagne - storkok

Ingredienser

  • 800 g lasagneplattor
  • 1 kg köttfärs
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g riven ost
  • 5 dl bechamelsås
You may also be interested in:  Enkel äppelpaj

Gör så här:

  1. Steg 1: Förbered en stor kastrull och en stor ugnsform.
  2. Steg 2: Hacka lök och vitlök fint.
  3. Steg 3: Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka.
  4. Steg 4: Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme i ca 20 minuter.
  5. Steg 5: Förvärm ugnen till 200°C.
  6. Steg 6: Smörj ugnsformen och lägg ett tunnt lager köttfärssås i botten.
  7. Steg 7: Varva lasagneplattor, köttfärssås, bechamelsås och riven ost tills ingredienserna är slut. Avsluta med köttfärssås och riven ost på toppen.
  8. Steg 8: Täck formen med folie och grädda lasagnen i ugnen i ca 30 minuter.
  9. Steg 9: Ta bort folien och grädda lasagnen i ytterligare 10 minuter, tills osten är gyllene och bubblar.
  10. Steg 10: Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
Snabblagad falafelrulle
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up