Klassiska vinkokta musslor

Table
  1. Klassiska vinkokta musslor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Klassiska vinkokta musslor

Ingredienser:

  • 2 kg färska blåmusslor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1 selleristjälk, tunt skivad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • En näve färsk persilja, grovhackad
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Skölj musslorna väl, dra bort eventuella skäggtrådar och kassera trasiga musslor.
  2. I en stor kastrull, stek lök, vitlök, morot och selleri i smör och olivolja tills löken blir mjuk.
  3. Tillsätt vin och vatten, och låt koka upp.
  4. Lägg i musslorna, och koka under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5-7 minuter. Kasta bort eventuella icke-öppnade musslor.
  5. Ta upp musslorna ur kastrullen och lägg dem åt sidan. Sila av och spar vätskan från musslorna.
  6. Återanvänd samma kastrull och häll i den sparade vätskan.
  7. Tillsätt grädde, persilja, salt och peppar. Reducera såsen på medelhög värme tills den tjocknar något.
  8. Smaka av såsen och justera kryddningen efter önskad smak.
  9. Lägg tillbaka musslorna i kastrullen och rör om försiktigt så att de täcks av såsen.
  10. Servera musslorna varma tillsammans med crusty bröd eller pommes frites. Njut!
Grönsakslasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up