Grön lasagne

Table
  1. Recept: Grön lasagne
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Grön lasagne

Ingredienser:

  • 400 g lasagneplattor
  • 300 g spenat
  • 250 g färsk mozzarella
  • 200 g ricotta
  • 150 g Parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/4 tsk muskot
You may also be interested in:  Coleslaw

Gör såhär:

  1. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sen i kallt vatten.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och stek lök och vitlök tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt spenaten och stek tills den har sjunkit ihop. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  4. I en ugnsfast form, börja med ett lager lasagneplattor. Varva sedan mellan lager av spenatblandningen, ricotta och mozzarella.
  5. Avsluta med ett lager lasagneplattor och strö över rikligt med Parmesanost.
  6. Gratinera i ugnen på 200°C i ca 30 minuter, tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
You may also be interested in:  Salt lakritskola

Tips: Servera lasagnen med en fräsch sallad och ett gott bröd.

Rostade sojabönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up