Grön lasagne
Recept: Grön lasagne
Ingredienser:
- 400 g lasagneplattor
- 300 g spenat
- 250 g färsk mozzarella
- 200 g ricotta
- 150 g Parmesanost
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 lök, hackad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk muskot
Gör såhär:
- Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sen i kallt vatten.
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och stek lök och vitlök tills de blir mjuka.
- Tillsätt spenaten och stek tills den har sjunkit ihop. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
- I en ugnsfast form, börja med ett lager lasagneplattor. Varva sedan mellan lager av spenatblandningen, ricotta och mozzarella.
- Avsluta med ett lager lasagneplattor och strö över rikligt med Parmesanost.
- Gratinera i ugnen på 200°C i ca 30 minuter, tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
Tips: Servera lasagnen med en fräsch sallad och ett gott bröd.