Baguette

Table
  1. Recept på Baguette
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Baguette

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 påse (7g) torrjäst
  • 4 dl ljummet vatten

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en stor skål.
  2. Smula ned torrjästen och rör om för att blanda väl.
  3. Tillsätt ljummet vatten och blanda om tills en deg börjar bildas.
  4. Knåda degen på ett mjölat bakbord i cirka 10 minuter, eller tills degen är elastisk och smidig.
  5. Lägg degen i en oljad skål och täck över med en kökshandduk. Låt degen jäsa i ca 1-2 timmar, eller tills den har dubblats i storlek.
  6. Värm ugnen till 230°C. Placera en bakplåt med vatten i ugnen för att skapa ånga.
  7. Knåda degen igen på det mjölade bakbordet för att ta bort eventuella luftbubblor.
  8. Forma degen till baguetter och placera dem på en bakplåt täckt med bakpapper.
  9. Skär några sneda snitt i toppen av baguetterna med en vass kniv.
  10. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de har fått en gyllene färg och låter ihåliga när man knackar på undersidan.
  11. Ta ut baguetterna från ugnen och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Chili con carne

Njut av dina nybakade baguetter! De är perfekta att avnjuta som de är eller att använda i olika rätter.

Sallad med fetaost melon och mynta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up