Bibimbap

Table
  1. Recept: Bibimbap
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Bibimbap

Ingredienser:

  • 4 portioner kokt ris
  • 400 g nötkött, skuret i tunna strimlor
  • 4 morötter, skurna i tunna strimlor
  • 4 zucchini, skurna i tunna strimlor
  • 4 blad salladskål, strimlade
  • 4 selleristjälkar, skurna i tunna strimlor
  • 4 ägg, stekta
  • 4 msk sesamolja
  • 4 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • Sesamfrön och riven ingefära för garnering
You may also be interested in:  Scones

Tillagning:

  1. Stek nötköttet i en het stekpanna tills det är genomstekt. Tillsätt sesamoljan och stek tills köttet är väl genomstekt och lätt krispigt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  2. Stek äggen i en separat stekpanna tills de är önskad konsistens.
  3. Stek de förberedda grönsakerna (morötter, zucchini, salladskål och selleristjälkar) var för sig i en het stekpanna med sesamolja tills de är krispiga men ändå mjuka. Ställ åt sidan.
  4. Dela upp riset i fyra separata skålar. Lägg köttet, grönsakerna och äggen över riset i varje skål.
  5. Tillsätt gochujang i varje skål efter smak och blanda väl.
  6. Garnera med sesamfrön och riven ingefära.
  7. Blanda alla ingredienser tillsammans och njut av din Bibimbap!
Pepparrotscrème
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up