Ost- och kycklingpaj

Table
  1. Recept: Ost- och kycklingpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Ost- och kycklingpaj

Ingredienser:

  • 500 g färsk kycklingfilé
  • 200 g riven ost
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i små bitar.
  2. Hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Stek kycklingen i smör tills den är genomstekt.
  4. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, svartpeppar och paprikapulver i en separat skål.
  6. Blanda vetemjöl och smör till en smulig deg.
  7. Pressa ut degen i en pajform och nagga botten.
  8. Fördela kycklingblandningen jämnt över pajskalet.
  9. Strö över den rivna osten.
  10. Häll äggsmeten över fyllningen och se till att det fördelas jämnt.
  11. Grädda pajen i ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter, eller tills pajen har fått fin färg och äggsmeten har stannat.
  12. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.

Ugnsrostade grönsaker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up