Rågbröd

Table
  1. Recept på Rågbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Rågbröd

Ingredienser:

  • 500g rågmjöl
  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk jäst
  • 5 dl vatten
You may also be interested in:  Crème brûlée

Gör såhär:

  1. Blanda rågmjöl, vetemjöl och salt i en stor skål.
  2. Smula ner jästen i mjölblandningen och blanda väl.
  3. Tillsätt vatten och knåda degen tills den blir elastisk och lätt att hantera.
  4. Täck över skålen med en bakduk och låt degen jäsa i ungefär 1 timme, eller tills den har dubblat sin storlek.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Värm upp en stekpanna utan fett.
  7. Forma degen till en limpa och lägg den i den varma stekpannan. Grädda limpan i 30 minuter.
  8. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Pepparbiff med persiljesmör

Tips: Servera rågbrödet med valfria pålägg, som ost, skinka eller sylt. Det är även gott med smör och en kopp varm dryck!

Karamelliserade äpplen med vaniljglass
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up