Pigs in blanket med dippsås

Table
  1. Recept: Pigs in blanket med dippsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Pigs in blanket med dippsås

Ingredienser:

  • 8 korv (t.ex. cocktailkorv eller Wienerkorv)
  • 8 skivor bacon
  • 1 rulle färdigkavlad smördeg
  • 1 ägg, uppvispat för pensling
  • Dipp-sås efter smak (t.ex. senap, ketchup, BBQ-sås)

Tillagning:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Rulla ut smördegen och skär den i remsor som är breda nog att svepa runt varje korv.
  3. Linda en skiva bacon runt varje korv och sedan en smördegsremsa runtom baconet.
  4. Placera de inlindade korvarna på en bakplåtspapperklädd plåt, med skarven nedåt.
  5. Pensla korvarna med uppvispat ägg för att ge dem en gyllene färg.
  6. Grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter tills smördegen är gyllenbrun och korvarna är genomvarma.
  7. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna något innan servering.

You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Servering:

Servera de färdiga Pigs in blanket tillsammans med en god dippsås som du föredrar. Klassiska val för dippsås är till exempel senap, ketchup eller BBQ-sås. Du kan också experimentera med egna favoritsåser för att hitta din perfekta smakkombination.

Smörstekta päronklyftor med honung hasselnötter och rosmarin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up