Pumpakaka med kokosfrosting

Table
  1. Pumpakaka med kokosfrosting
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Kokosfrosting:

Pumpakaka med kokosfrosting

Ingredienser:

  • 2 koppar pumpapuré
  • 2 koppar socker
  • 1 kopp vegetabilisk olja
  • 4 ägg
  • 2 koppar mjöl
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1 tesked kanel
  • 1/2 tesked malen ingefära
  • 1/4 tesked malen muskotnöt
  • 1/4 tesked salt

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. I en stor skål, blanda pumpapuré, socker, olja och ägg tills väl blandat.
  3. I en annan skål, sikta mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, muskotnöt och salt. Blanda väl.
  4. Tillsätt den torra blandningen successivt till pumpa-smeten och rör om tills allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i en välsmord bakform.
  6. Grädda i ugnen i ca 45-50 minuter, eller tills en sticka sätts i kakan och kommer ut ren.
  7. Låt kakan svalna helt innan du frostar den.

You may also be interested in:  Pan pizza

Kokosfrosting:

Ingredienser:

  • 1 burk kokosmjölk, kyld över natten
  • 1/4 kopp florsocker
  • 1 tesked vaniljextrakt

Gör såhär:

  1. Öppna burken med kokosmjölk och skopa ut den fasta delen som har bildats på toppen.
  2. Placera den fasta delen i en skål och tillsätt florsocker och vaniljextrakt.
  3. Vispa ihop allt tills smeten är fluffig och mjuk.
You may also be interested in:  Inlagd sill

Frostningstips: Om frostningen är för tjock, kan du tillsätta en liten mängd växtbaserad mjölk för att få önskad konsistens.

Frosta den kylda pumpakakan med kokosfrostingen och njut av denna läckra höstfavorit!

Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up