Stuvad vitkål

Table
  1. Recept: Stuvad vitkål
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Recept: Stuvad vitkål

Ingredienser:

  • 1 stort vitkålshuvud
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor.
  2. I en stor kastrull, smält smöret på medelvärme.
  3. Tillsätt vitkålen i kastrullen och stek i smöret i cirka 5 minuter, eller tills den blir mjuk.
  4. I en separat skål, blanda mjölk och vetemjöl för att göra en redning.
  5. Häll redningen i kastrullen med vitkålen och rör om väl.
  6. Låt stuvningen koka på låg värme i cirka 10 minuter, eller tills den tjocknar.
  7. Smaka av med salt och peppar.

You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Servering:

Stuvad vitkål är perfekt som tillbehör till olika rätter, som köttbullar, korv eller stekt fisk. Servera varm och njut!

Pecanpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up