Gratinerad långfranska med skinka och ägg

Table
  1. Gratinerad långfranska med skinka och ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Gratinerad långfranska med skinka och ägg

Ingredienser:

  • 1 långfranska bröd
  • 4 skivor skinka
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • 50 g riven ost
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär långfranska brödet i fyra skivor och skär bort kanterna.
  2. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
  3. Stek skinkskivorna i smöret tills de blir lätt gyllenbruna.
  4. Placera en skiva skinka på varje brödskiva.
  5. Bryt ett ägg över varje skinka och låt det steka tills äggvitan stelnar, men äggulan fortfarande är lös.
  6. Strö riven ost över äggen.
  7. Gratinera i ugnen på 200°C i ca 12-15 minuter, tills osten har smält och fått en gyllenbrun färg.
  8. Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna något innan servering.
  9. Krydda med salt och peppar efter smak.
You may also be interested in:  Ugnsbakade rotfrukter

Bon appétit!

Charlotte russe
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up