Guldmjölk

Table
  1. Guldmjölk
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Fördelar med Guldmjölk:

Guldmjölk

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk (valfri typ)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung (valfritt)

Gör såhär:

  1. Värm upp mjölken i en kastrull på medelhög värme.
  2. Tillsätt gurkmeja, kanel, ingefära och svartpeppar. Rör om ordentligt.
  3. Låt mjölken sjuda i cirka 5 minuter, eller tills den är genomvarm. Rör om då och då så att ingredienserna blandas väl.
  4. Om du vill ha en sötare smak, tillsätt honungen och rör om tills den har smält helt.
  5. Häll upp i koppar eller muggar och servera direkt.
You may also be interested in:  Chokladbollar

Fördelar med Guldmjölk:

  • Gurkmeja: Innehåller det aktiva ämnet kurkumin som sägs ha antiinflammatoriska egenskaper.
  • Ingefära: Kan hjälpa till att lindra magbesvär och sänka inflammation i kroppen.
  • Kanel: Har antioxidativa egenskaper och kan bidra till att reglera blodsockernivån.
  • Svartpeppar: Ökar upptaget av kurkumin i gurkmeja och bidrar till dess hälsofördelar.
  • Honung: Ger en söt smak och kan ha andra hälsofördelar, som antibakteriella egenskaper.

Cannelloni med spenat svamp och ricotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up