Halloumistroganoff

Table
  1. Recept: Halloumistroganoff
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Halloumistroganoff

Ingredienser:

  • 300 g halloumi, skuren i tärningar
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, skuren i strimlor
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja att steka i
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)

Gör så här:

  1. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Lägg i paprika och champinjoner och stek ytterligare i ca 5 minuter tills de har mjuknat.
  4. Tillsätt halloumitärningarna och stek i ytterligare några minuter tills de har fått fin färg.
  5. Häll i krossade tomater, grädde och tomatpuré. Rör om väl så att allt blandas.
  6. Tillsätt paprikapulver, timjan, salt och peppar. Rör om och låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
  7. Servera stroganoffen varm med ris eller pasta.
  8. Garnera med färskhackad persilja.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips: Du kan även lägga till andra grönsaker som zucchini eller morötter för att variera smaken.

Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up