Rosmarinolja

Table
  1. Recept på Rosmarinolja
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Användning:

Recept på Rosmarinolja

Ingredienser:

  • 1 dl extra jungfruolivolja
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här:

  1. 1. Tvätta och torka rosmarinkvistarna noggrant.
  2. 2. Häll olivoljan i en ren och torr glasburk.
  3. 3. Lägg ner rosmarinkvistarna i burken med olivoljan.
  4. 4. Förslut burken väl.
  5. 5. Låt rosmarinoljan stå i rumstemperatur i minst en vecka för att smakerna ska blanda sig ordentligt.
  6. 6. Sila bort rosmarinkvistarna från oljan och häll över oljan i en ren flaska med tättslutande lock.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Användning:

Rosmarinolja är utmärkt för att smaksätta olika maträtter och dressingar. Den kan användas för att ge en aromatisk touch till sallader, marinader eller stekta grönsaker. För att förlänga hållbarheten, håll oljan i kylskåpet.

Isig Pina Colada
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up