Krämig tomatrisotto
Recept på Krämig Tomatrisotto
Ingredienser:
- 2 dl arborioris
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och sautera tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt riset och rör om så att det täcks av olivolja i kastrullen. Stek riset i några minuter tills det blir glansigt och genomskinligt.
- Tillsätt krossade tomater, basilika och oregano i kastrullen. Smula ner buljongtärningen och tillsätt ca 5 dl vatten. Rör om och låt sjuda under lock på svag värme i ca 15-20 minuter, eller tills riset är mjukt och krämigt.
- Ta av kastrullen från värmen och rör i parmesanost och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
- Servera risotton varm och toppa eventuellt med färsk basilika och extra riven parmesanost.
Bon appétit!
För fler recept och matinspiration, besök vår matblogg.