Krämig tomatrisotto

Table
  1. Recept på Krämig Tomatrisotto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Krämig Tomatrisotto

Ingredienser:

  • 2 dl arborioris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och sautera tills löken är mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt riset och rör om så att det täcks av olivolja i kastrullen. Stek riset i några minuter tills det blir glansigt och genomskinligt.
  3. Tillsätt krossade tomater, basilika och oregano i kastrullen. Smula ner buljongtärningen och tillsätt ca 5 dl vatten. Rör om och låt sjuda under lock på svag värme i ca 15-20 minuter, eller tills riset är mjukt och krämigt.
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör i parmesanost och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera risotton varm och toppa eventuellt med färsk basilika och extra riven parmesanost.
You may also be interested in:  Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

Bon appétit!
För fler recept och matinspiration, besök vår matblogg.

Timjan- och vitlöksrostade tomater
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up