Bulgogi på kyckling
Recept: Bulgogi på kyckling
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 2 msk socker
- 1 msk honung
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk chiliflakes (valfritt för extra hetta)
- 2 msk neutral olja
Gör så här:
- Skär kycklingfilén i tunna skivor.
- Skiva löken och hacka vitlöken fint.
- I en skål, blanda ihop sojasås, sesamolja, socker, honung, ingefära, sesamfrön och chiliflakes.
- Tillsätt kyckling, lök och vitlök i marinaden och blanda väl. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten för bästa smak.
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok på medelhög värme.
- Stek kycklingen med marinaden i omgångar tills den är genomstekt och har fått en härlig glaze. Ca 5 minuter per omgång.
- Servera bulgogin på kyckling med ris och gärna med ett tillbehör som sallad eller kimchi.
Tips:
För att få ännu mer smak i bulgogin kan du marinera kycklingen i kylskåpet över natten. Det gör att kycklingen blir extra saftig och smakrik.