Bulgogi på kyckling

Table
  1. Recept: Bulgogi på kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Bulgogi på kyckling

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk socker
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk chiliflakes (valfritt för extra hetta)
  • 2 msk neutral olja
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i tunna skivor.
  2. Skiva löken och hacka vitlöken fint.
  3. I en skål, blanda ihop sojasås, sesamolja, socker, honung, ingefära, sesamfrön och chiliflakes.
  4. Tillsätt kyckling, lök och vitlök i marinaden och blanda väl. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten för bästa smak.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok på medelhög värme.
  6. Stek kycklingen med marinaden i omgångar tills den är genomstekt och har fått en härlig glaze. Ca 5 minuter per omgång.
  7. Servera bulgogin på kyckling med ris och gärna med ett tillbehör som sallad eller kimchi.

You may also be interested in:  Gulaschsoppa med köttfärs

Tips:

För att få ännu mer smak i bulgogin kan du marinera kycklingen i kylskåpet över natten. Det gör att kycklingen blir extra saftig och smakrik.

Hemmagjord blomsternäring
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up