Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Table
  1. Recept: Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Ingredienser:

  • 3 gelatinblad
  • 500 ml turkisk yoghurt
  • 250 ml vispgrädde
  • 80 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 mogna mango
  • 2 passionsfrukter
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter för att mjukna.
  2. I en kastrull, blanda ihop yoghurt, vispgrädde, socker och vaniljextrakt. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen är varm, men inte kokande.
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i yoghurtblandningen. Rör om tills gelatinet har smält helt.
  4. Häll upp blandningen i serveringsglas eller portionsformar. Låt svalna i rumstemperatur i ca 20 minuter och ställ sedan in i kylskåpet i minst 4 timmar eller över natten för att stelna.
  5. Skala och skär mango i små bitar. Dela passionsfrukterna och skrapa ut fruktköttet. Blanda mango och passionsfrukt.
  6. Ta ut pannacottan från kylskåpet och toppa med mango-passionsfruktsblandningen.
  7. Servera och njut!
Stekt majskolv med chili vitlök och persilja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up