Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt
Recept: Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt
Ingredienser:
- 3 gelatinblad
- 500 ml turkisk yoghurt
- 250 ml vispgrädde
- 80 g socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 mogna mango
- 2 passionsfrukter
Gör såhär:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter för att mjukna.
- I en kastrull, blanda ihop yoghurt, vispgrädde, socker och vaniljextrakt. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen är varm, men inte kokande.
- Ta bort kastrullen från värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i yoghurtblandningen. Rör om tills gelatinet har smält helt.
- Häll upp blandningen i serveringsglas eller portionsformar. Låt svalna i rumstemperatur i ca 20 minuter och ställ sedan in i kylskåpet i minst 4 timmar eller över natten för att stelna.
- Skala och skär mango i små bitar. Dela passionsfrukterna och skrapa ut fruktköttet. Blanda mango och passionsfrukt.
- Ta ut pannacottan från kylskåpet och toppa med mango-passionsfruktsblandningen.
- Servera och njut!