Päronmarmelad med ingefära

Table
  1. Recept: Päronmarmelad med ingefära
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Päronmarmelad med ingefära

Ingredienser:

  • 1 kg mogna päron
  • 250 g socker
  • 1 st citron (saften)
  • 2 tsk färsk ingefära (riven)

Gör såhär:

  1. Steg 1: Skala och kärna ur päronen, och skär dem sedan i mindre bitar.
  2. Steg 2: Lägg päronbitarna i en stor kastrull tillsammans med socker, citronsaft och riven ingefära.
  3. Steg 3: Koka upp blandningen på medelhög värme och låt den sedan sjuda i ca 30-40 minuter eller tills päronen är mjuka och marmeladen börjar tjockna.
  4. Steg 4: Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
  5. Steg 5: Häll den varma marmeladen i väl rengjorda glasburkar och se till att locket är ordentligt stängt.
  6. Steg 6: Förvara päronmarmeladen svalt och mörkt. Den håller sig i minst ett par månader, men är oftast otroligt god redan efter ett par dagar!

Tips:

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Servera päronmarmeladen på nybakat bröd, croissanter eller tillsammans med ost för en smakrik kombination.

Grönsakspaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up