Egen chilipaste
Recept: Egen Chilipaste
Ingredienser:
- 10-12 stora chilifrukter (beroende på styrkan du vill ha)
- 2 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 tsk limesaft
Gör så här:
- Skär chilifrukterna i mindre bitar och ta bort frön och membran för mildare smak om så önskas.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna.
- Stek chilifrukterna och vitlöken tillsammans med olivoljan i en stekpanna på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills de blir mjuka.
- Ta av stekpannan från värmen och låt blandningen svalna något.
- Placera chilifruktblandningen tillsammans med salt, socker och limesaft i en mixer eller matberedare.
- Mixa tills du får en jämn och krämig konsistens.
- Häll över chilipastan i en ren, tättslutande burk eller glasbehållare.
- Chilipastan kan förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.