Egen chilipaste

Table
  1. Recept: Egen Chilipaste
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Egen Chilipaste

Ingredienser:

  • 10-12 stora chilifrukter (beroende på styrkan du vill ha)
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk limesaft

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. Skär chilifrukterna i mindre bitar och ta bort frön och membran för mildare smak om så önskas.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Stek chilifrukterna och vitlöken tillsammans med olivoljan i en stekpanna på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills de blir mjuka.
  4. Ta av stekpannan från värmen och låt blandningen svalna något.
  5. Placera chilifruktblandningen tillsammans med salt, socker och limesaft i en mixer eller matberedare.
  6. Mixa tills du får en jämn och krämig konsistens.
  7. Häll över chilipastan i en ren, tättslutande burk eller glasbehållare.
  8. Chilipastan kan förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.

Nyponsoppa med mandelbiskvier
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up