Marängpaj med citron

Table
  1. Recept: Marängpaj med citron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Marängpaj med citron

Ingredienser:

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 200 g vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 4 citroner, skal och saft
  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 4 äggvitor
  • 200 g strösocker

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda pajdegen. Blanda smör, vetemjöl och florsocker i en skål tills smeten blir smulig.
  2. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop degen till en boll.
  3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen på 175°C i cirka 10 minuter.
  4. I en separat skål, blanda citronsaft och skal med kondenserad mjölk. Häll blandningen över den förgräddade pajskalet.
  5. I en ren skål, vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt gradvis strösocker och fortsätt vispa tills marängen blir glansig och styv.
  6. Bred ut marängen över citronfyllningen och forma vackra toppar med hjälp av en sked eller slickepott.
  7. Grädda pajen i ugnen på 175°C i cirka 15-20 minuter, eller tills marängen får en fin gyllenbrun färg.
  8. Låt pajen svalna helt innan servering.

You may also be interested in:  Jordgubbssylt

Tips:

Servera marängpajen med en klick vispad grädde och lite färsk citronmeliss för extra fräschör.

Fyllda gifflar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up