Glutenfria pepparkakor

Table
  1. Recept: Glutenfria pepparkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glutenfria pepparkakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl glutenfri mjölmix

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop smör, strösocker, sirap och ägg i en bunke.
  3. Blanda i de torra ingredienserna: ingefära, kanel, kardemumma, nejlikor, bikarbonat och mjölmix.
  4. Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen i cirka 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  6. Kavla ut degen på mjölat bakbord och använd pepparkaksformar för att skapa kakor.
  7. Lägg pepparkakorna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter.
  8. Låt pepparkakorna svalna på galler.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Tips: För extra smak kan du tillsätta rivet skal av en apelsin eller lite hackade nötter i degen.

Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up