Glutenfria pepparkakor
Recept: Glutenfria pepparkakor
Ingredienser:
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl mörk sirap
- 1 ägg
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk malda nejlikor
- 1 tsk bikarbonat
- 6 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ihop smör, strösocker, sirap och ägg i en bunke.
- Blanda i de torra ingredienserna: ingefära, kanel, kardemumma, nejlikor, bikarbonat och mjölmix.
- Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och använd pepparkaksformar för att skapa kakor.
- Lägg pepparkakorna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter.
- Låt pepparkakorna svalna på galler.
Tips: För extra smak kan du tillsätta rivet skal av en apelsin eller lite hackade nötter i degen.