Kikärtspannkaka

Table
  1. Recept: Kikärtspannkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kikärtspannkaka

Ingredienser:

  • 400 g kikärtor, avrunna
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 röd lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk färsk persilja, hackad
  • Olja att steka i

Gör så här:

1. I en mixer eller matberedare, mixa kikärtorna till en grov puré.

2. Tillsätt vetemjöl, vatten, bakpulver, spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar. Mixa väl tills allt är blandat.

3. Rör i den finhackade löken, pressad vitlök och hackad persilja. Blanda ordentligt.

4. Värm upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme.

5. Häll i smeten i stekpannan och jämna till ytan.

You may also be interested in:  Klassisk pizzasallad

6. Stek pannkakan i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun och krispig.

7. Servera varm med valfria tillbehör, som till exempel en fräsch sallad eller yoghurtsås.

Kreolsk gryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up