Kikärtspannkaka
Recept: Kikärtspannkaka
Ingredienser:
- 400 g kikärtor, avrunna
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 röd lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk färsk persilja, hackad
- Olja att steka i
Gör så här:
1. I en mixer eller matberedare, mixa kikärtorna till en grov puré.
2. Tillsätt vetemjöl, vatten, bakpulver, spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar. Mixa väl tills allt är blandat.
3. Rör i den finhackade löken, pressad vitlök och hackad persilja. Blanda ordentligt.
4. Värm upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme.
5. Häll i smeten i stekpannan och jämna till ytan.
6. Stek pannkakan i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun och krispig.
7. Servera varm med valfria tillbehör, som till exempel en fräsch sallad eller yoghurtsås.