Vegansk risgrynsgröt
Vegansk risgrynsgröt
Ingredienser:
- 2 dl risgryn
- 8 dl växtbaserad mjölk (t.ex. havre-, soja- eller mandelmjölk)
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 kanelstång
Gör så här:
- Skölj risgrynen i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Häll risgrynen i en stor kastrull och tillsätt växtbaserad mjölk, socker, vaniljsocker och kanelstång.
- Värm upp kastrullen på medelhög värme och rör om då och då tills det börjar koka.
- Sänk värmen till låg och låt grynen sjuda under lock i cirka 30-40 minuter. Rör om då och då för att undvika att grynen bränner fast i botten.
- Servera den veganska risgrynsgröten varm med till exempel kanel, socker och eventuellt lite frukt eller bär.
Tips: Vill du ha en krämigare konsistens på risgrynsgröten kan du tillsätta lite extra växtbaserad mjölk och laga den under längre tid.
Obs: Kom ihåg att ta bort kanelstången innan servering!