Vegansk risgrynsgröt

Table
  1. Vegansk risgrynsgröt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vegansk risgrynsgröt

Ingredienser:

  • 2 dl risgryn
  • 8 dl växtbaserad mjölk (t.ex. havre-, soja- eller mandelmjölk)
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 kanelstång
You may also be interested in:  Hallongrottor

Gör så här:

  1. Skölj risgrynen i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Häll risgrynen i en stor kastrull och tillsätt växtbaserad mjölk, socker, vaniljsocker och kanelstång.
  3. Värm upp kastrullen på medelhög värme och rör om då och då tills det börjar koka.
  4. Sänk värmen till låg och låt grynen sjuda under lock i cirka 30-40 minuter. Rör om då och då för att undvika att grynen bränner fast i botten.
  5. Servera den veganska risgrynsgröten varm med till exempel kanel, socker och eventuellt lite frukt eller bär.

Tips: Vill du ha en krämigare konsistens på risgrynsgröten kan du tillsätta lite extra växtbaserad mjölk och laga den under längre tid.

Obs: Kom ihåg att ta bort kanelstången innan servering!

Kärleksmums
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up