Äppelkompott med citron och kardemumma
Recept: Äppelkompott med citron och kardemumma
Ingredienser:
- 4 stora äpplen
- 1 citron
- 1 tesked kardemummakärnor
- 2 matskedar socker
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Tvätta och skala äpplena. Ta bort kärnhuset och skär äpplena i mindre bitar.
- Riv skalet från citronen och pressa saften.
- Krossa kardemummakärnorna i en mortel.
- I en kastrull, tillsätt äppelbitarna, citronskal, citronsaft, krossade kardemummakärnor, socker och vatten.
- Ställ kastrullen på medelhög värme och låt kompotten sjuda i cirka 15-20 minuter tills äpplena är mjuka.
- Rör om då och då för att säkerställa att ingredienserna blandas väl.
- När kompotten är klar, ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
Tips:
Servera äppelkompotten med vaniljglass eller vaniljsås för en extra god smakupplevelse.