Äppelkompott med citron och kardemumma

Table
  1. Recept: Äppelkompott med citron och kardemumma
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Äppelkompott med citron och kardemumma

Ingredienser:

  • 4 stora äpplen
  • 1 citron
  • 1 tesked kardemummakärnor
  • 2 matskedar socker
  • 1 dl vatten
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här:

  1. Tvätta och skala äpplena. Ta bort kärnhuset och skär äpplena i mindre bitar.
  2. Riv skalet från citronen och pressa saften.
  3. Krossa kardemummakärnorna i en mortel.
  4. I en kastrull, tillsätt äppelbitarna, citronskal, citronsaft, krossade kardemummakärnor, socker och vatten.
  5. Ställ kastrullen på medelhög värme och låt kompotten sjuda i cirka 15-20 minuter tills äpplena är mjuka.
  6. Rör om då och då för att säkerställa att ingredienserna blandas väl.
  7. När kompotten är klar, ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.

Tips:

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Servera äppelkompotten med vaniljglass eller vaniljsås för en extra god smakupplevelse.

Citronmajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up