Vårprimörer med senapsdressing

Table
  1. Vårprimörer med senapsdressing
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vårprimörer med senapsdressing

Ingredienser:

  • 500 g våra primörer (t.ex. sparris, rädisor, färska ärter)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Varma mackor med svampstuvning

Gör så här:

  1. Skölj och förbered våra primörer genom att skära bort eventuella träiga delar och rensa dem ordentligt.
  2. Koka upp en stor kastrull med lätt saltat vatten och blanchera primörerna i ca 2 minuter, eller tills de är mjuka men fortfarande krispiga.
  3. Spola primörerna i kallt vatten för att stoppa tillagningen och behålla deras fina färg.
  4. I en skål, blanda dijonsenap, honung, olivolja och vitvinsvinäger för att skapa senapsdressingen.
  5. Häll dressingen över primörerna och blanda väl så att alla primörer är jämnt täckta.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Servera vårprimörerna med senapsdressing som en fräsch och nyttig förrätt eller sidorätt.

Pommes Anna (Potatiskaka)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up