Morotslimpa

Table
  1. Recept på Morotslimpa
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:

Recept på Morotslimpa

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl filmjölk
You may also be interested in:  Tabbouleh

Instruktioner:

  1. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver, salt, kanel och strösocker i en skål.
  2. Tillsätt de rivna morötterna och blanda väl.
  3. Tillsätt rapsolja och filmjölk och rör om tills smeten är jämn.
  4. Häll smeten i en smord brödform.
  5. Grädda i ugnen på 175°C i ca 50-60 minuter eller tills limpan är gyllenbrun.
  6. Ta ut limpan från ugnen och låt den svalna innan du skär upp den.
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up