Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

Table
  1. Frikadeller på kalvfärs i tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

Ingredienser:

  • 500 g kalvfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Kolakakor

Gör så här:

  1. Steg 1: I en stor skål, blanda kalvfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar. Blanda väl.
  2. Steg 2: Forma smeten till små bollar och platta till dem för att skapa frikadeller.
  3. Steg 3: Värm olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en gyllene yta.
  4. Steg 4: I en separat kastrull, tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, socker, oregano och basilika. Koka upp såsen och sänk sedan värmen till låg. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
  5. Steg 5: Lägg de stekta frikadellerna i tomatsåsen och låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter så att smakerna blandas.
  6. Steg 6: Servera frikadellerna med kokt potatis, ris eller pasta, och en fräsch sallad.
Krämig potatis- och purjolökssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up