Pepparkakor

Table
  1. Recept på Pepparkakor
    1. Ingredienser
    2. Gör så här:
    3. Tips
    4. Servering

Recept på Pepparkakor

Ingredienser

  • 500g vetemjöl
  • 200g smör
  • 200g socker
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ägg
  • 1 dl ljus sirap
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke.
  2. Tillsätt smör, socker, ägg och sirap i bunken.
  3. Arbeta samman alla ingredienser till en deg med hjälp av en degblandare eller för hand.
  4. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en tjocklek av ca 3-4 mm.
  7. Stansa ut pepparkakor med pepparkaksformar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter eller tills de har fått fin färg.
  9. Ta ut plåten från ugnen och låt pepparkakorna svalna på ett galler.

Tips

För att få pepparkakorna extra knapriga kan du pensla dem med uppvispat ägg innan gräddning och strössla över lite
pärlsocker.

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Servering

Pepparkakorna passar utmärkt att njuta tillsammans med en kopp glögg eller varm choklad under julperioden.

Clementinpannacotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up