Våffelsmet med mineralvatten
Våffelsmet med mineralvatten
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk socker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl mineralvatten
- 2 ägg
- 2 msk smält smör
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
- Tillsätt mineralvatten och rör om till en jämn smet.
- I en separat skål, vispa äggen lätt och tillsätt dem till smeten.
- Tillsätt det smälta smöret och rör om väl.
- Låt smeten vila i cirka 10 minuter.
- Värm upp våffeljärnet och smörj det lätt med olja eller smält smör.
- Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan är gyllenbrun och genomgräddad.
- Servera med valfria tillbehör som sylt, grädde eller färsk frukt.
Tips: Om du vill ha extra fluffiga våfflor kan du separera äggvitor från äggulor. Vispa äggvitorna till fast skum och vik försiktigt ner dem i smeten precis innan gräddning.
Lämna ett svar