Våffelsmet med mineralvatten

Table
  1. Våffelsmet med mineralvatten
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Våffelsmet med mineralvatten

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl mineralvatten
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
  2. Tillsätt mineralvatten och rör om till en jämn smet.
  3. I en separat skål, vispa äggen lätt och tillsätt dem till smeten.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör om väl.
  5. Låt smeten vila i cirka 10 minuter.
  6. Värm upp våffeljärnet och smörj det lätt med olja eller smält smör.
  7. Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan är gyllenbrun och genomgräddad.
  8. Servera med valfria tillbehör som sylt, grädde eller färsk frukt.
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Tips: Om du vill ha extra fluffiga våfflor kan du separera äggvitor från äggulor. Vispa äggvitorna till fast skum och vik försiktigt ner dem i smeten precis innan gräddning.

Fläskkarré i lergryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.