Rödbetspaj med chèvre och valnötter

Table
  1. Rödbetspaj med chèvre och valnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rödbetspaj med chèvre och valnötter

Ingredienser:

  • Rödbetor (ca 4 stycken)
  • Smördeg (en förpackning)
  • Chèvre (100 g)
  • Valnötter (en handfull)
  • Vispgrädde (1 dl)
  • Ägg (2 stycken)
  • Salvia (några blad)
  • Olja, salt och peppar
You may also be interested in:  Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Gör så här:

  1. Skala och skär rödbetorna i tunna skivor.
  2. Stek rödbetsskivorna i olja tills de blir mjuka. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smörj en pajform med smör och lägg smördegen i formen.
  5. Pricka botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  6. Under tiden, vispa ägg och grädde tillsammans i en skål.
  7. Ta ut pajskalet från ugnen och lägg de förstekta rödbetorna i skikt över botten.
  8. Häll ägg- och gräddblandningen över rödbetorna.
  9. Smula chèvre över pajen och fördela valnötterna överst.
  10. Garnera med färska salviablad.
  11. Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajens kanter är gyllenbruna.
  12. Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Enkla mintkyssar

Servera rödbetspajen med en fräsch sallad eller som ett tillbehör på buffébordet. Den är både vacker och smakrik!

Morots- och halloumibiffar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up