Bearnaisesås

Table
  1. Recept på Bearnaisesås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Bearnaisesås

Ingredienser:

  • 4 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 200 g smör
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme
  2. I en annan kastrull, vispa äggulorna tillsammans med vitvinsvinäger
  3. Tillsätt det smälta smöret i tunn stråle, långsamt under konstant vispning
  4. Vispa tills såsen tjocknat och fått en krämig konsistens
  5. Ta av kastrullen från värmen och blanda i dragon, persilja och dijonsenap
  6. Tillsätt salt och svartpeppar efter smak
  7. Bearnaisesåsen är nu klar att serveras!
You may also be interested in:  Morotskaka

Tips: Servera bearnaisesåsen tillsammans med grillat kött, som exempelvis entrecote eller kyckling.

Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up