Bearnaisesås
Recept på Bearnaisesås
Ingredienser:
- 4 äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 200 g smör
- 1 msk finhackad dragon
- 1 msk finhackad persilja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull på låg värme
- I en annan kastrull, vispa äggulorna tillsammans med vitvinsvinäger
- Tillsätt det smälta smöret i tunn stråle, långsamt under konstant vispning
- Vispa tills såsen tjocknat och fått en krämig konsistens
- Ta av kastrullen från värmen och blanda i dragon, persilja och dijonsenap
- Tillsätt salt och svartpeppar efter smak
- Bearnaisesåsen är nu klar att serveras!
Tips: Servera bearnaisesåsen tillsammans med grillat kött, som exempelvis entrecote eller kyckling.