Blomkåls- och broccoligratäng

Table
  1. Blomkåls- och broccoligratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Blomkåls- och broccoligratäng

Ingredienser:

  • 1 huvud blomkål
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Förbered blomkål och broccoli genom att dela dem i mindre buketter.
  2. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter, tills de är nätt och jämnt mjuka.
  3. Smält smöret i en kastrull och fräs den pressade vitlöken i några minuter.
  4. Tillsätt grädde och låt koka upp.
  5. Rör i hälften av den rivna osten tills den smält och blandats väl med såsen.
  6. Sila av blomkål och broccoli och låt dem rinna av väl.
  7. Lägg de avrunna grönsakerna i en ugnssäker form.
  8. Häll över såsen och strö över resten av den rivna osten.
  9. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, tills ytan är gyllenbrun och gratängen är genomvarm.
  10. Servera gratängen som ett läckert tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Den här blomkåls- och broccoligratängen är enkel att förbereda och passar perfekt till både vardag och fest. En krämig och smakrik gratäng som garanterat blir en favorit!

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up