Vegetarisk korma
Recept: Vegetarisk Korma
Ingredienser:
- 400g grönsaker (ex. morötter, blomkål, paprika, broccoli)
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära (riven eller hackad)
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander för garnering (valfritt)
- Servera med: basmatiris eller naanbröd
Gör såhär:
- Steg 1: Skala och hacka lök och vitlök. Skär grönsakerna i bitar.
- Steg 2: Värm upp lite olja i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek i några minuter tills löken blir genomskinlig.
- Steg 3: Tillsätt de skurna grönsakerna och kryddorna (gurkmeja, spiskummin, koriander). Blanda väl och stek i några minuter.
- Steg 4: Tillsätt kokosmjölk och tomatpuré. Rör om och låt koka upp.
- Steg 5: Sänk värmen och låt korman sjuda i ca 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Steg 6: Smaka av med salt och peppar.
- Steg 7: Servera den vegetariska korman med basmatiris eller naanbröd. Garnera med färsk koriander om så önskas.