Vegetarisk korma

Table
  1. Recept: Vegetarisk Korma
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Vegetarisk Korma

Ingredienser:

  • 400g grönsaker (ex. morötter, blomkål, paprika, broccoli)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära (riven eller hackad)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander för garnering (valfritt)
  • Servera med: basmatiris eller naanbröd
You may also be interested in:  Kolakakor

Gör såhär:

  1. Steg 1: Skala och hacka lök och vitlök. Skär grönsakerna i bitar.
  2. Steg 2: Värm upp lite olja i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek i några minuter tills löken blir genomskinlig.
  3. Steg 3: Tillsätt de skurna grönsakerna och kryddorna (gurkmeja, spiskummin, koriander). Blanda väl och stek i några minuter.
  4. Steg 4: Tillsätt kokosmjölk och tomatpuré. Rör om och låt koka upp.
  5. Steg 5: Sänk värmen och låt korman sjuda i ca 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  6. Steg 6: Smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7: Servera den vegetariska korman med basmatiris eller naanbröd. Garnera med färsk koriander om så önskas.
Pannbiff med fetaost och tzatziki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up