Nutellapannacotta
Recept: Nutellapannacotta
Ingredienser
- 500 ml vispgrädde
- 100 g Nutella
- 3 gelatinblad
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör såhär
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- I en kastrull, värm upp vispgrädden tills den precis börjar koka.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt Nutella, strösocker och vaniljextrakt.
- Rör om tills Nutellan och sockret har smält helt.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen.
- Rör om tills gelatinbladen har smält helt och blandningen är slät.
- Häll upp pannacottasmeten i portionsformar eller glas.
- Låt svalna i rumstemperatur i cirka 15 minuter och ställ sedan in i kylskåp att stelna i minst 3 timmar.
- Servera pannacottan kall med till exempel färska bär eller rostade nötter.