Nutellapannacotta

Table
  1. Recept: Nutellapannacotta
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Njut av din Nutellapannacotta!

Recept: Nutellapannacotta

Ingredienser

  • 500 ml vispgrädde
  • 100 g Nutella
  • 3 gelatinblad
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör såhär

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. I en kastrull, värm upp vispgrädden tills den precis börjar koka.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt Nutella, strösocker och vaniljextrakt.
  4. Rör om tills Nutellan och sockret har smält helt.
  5. Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen.
  6. Rör om tills gelatinbladen har smält helt och blandningen är slät.
  7. Häll upp pannacottasmeten i portionsformar eller glas.
  8. Låt svalna i rumstemperatur i cirka 15 minuter och ställ sedan in i kylskåp att stelna i minst 3 timmar.
  9. Servera pannacottan kall med till exempel färska bär eller rostade nötter.
You may also be interested in:  Knäck i mikron

Njut av din Nutellapannacotta!

Pasta och tonfisksås med curry
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up